• 24/7
  • info@hellohelsinki.fi
  • LAHJO ITSEÄSI TAI OSTA LAHJAKSI
  • 24/7
  • info@hellohelsinki.fi
  • LAHJO ITSEÄSI TAI OSTA LAHJAKSI

ILMAINEN TOIMITUS !

"Invase koko-opas

jos aiot hankkia tuen Aaltomaljakkoosi, lue seuraava opastus sopivan tuotteen valintaan

Erityisen suosittua InVase kukka-asetelmatuen omistajien keskuudessa on käyttää sitä Suomen, melko varmasti suosituimmassa design maljakossa, eli Aaltomaljakossa.

Aaltomaljakko on harrastajien mukaan ollut erityisen haastava asetelmien kannalta, ja siksi InVase tuotteet onkin otettu ilolla vastaan.

Vaaseja ja kulhoja on vuosien saatossa ollut useampia eri kokoja, joista kolme nykymallin kestosuosikkia ovat löytäneet tiensä InVase käyttäjien suosioon. Ne ovat Iittalan malliversiot 160mm, 120mm ja 95mm.

Näin mittaat maljakkosi

Tunnista oman aaltomaljakkosi malli mittaamalla sen korkeus, jolloin selviää, löytyykö siihen sopivaa InVase tuotetta.

Maljakko mitataan asettamalla se pöydälle ja mittaamalla sen reunan korkeus pöydän pinnasta.

Käyttäjät suosittelevat seuraavia InVase tuotteita seuraaviin maljakoihin ja me vahvistamme saman.

- InVase Large 16cm korkeaan maljakkoon

- InVase Medium 12cm korkeaan maljakkoon

- InVase Small 9,5cm korkeaan maljakkoon

Huom! On myös Aaltomaljakoita, joissa ei tukea tarvita. Korkeimpaan Aaltomaljakkoon(25cm), saa pidemmätkin leikkokukat asetettua kauniisti ilman tukea.

Jos aiot käyttää tukea omassa suosikkimaljakossasi, lue seuraava opastus sopivan tuotteen valintaan

Taittuvan rakenteen vuoksi suosittelemme, ettei maljakko ole merkittävästi tukea suurempi. Asetelman koosta riippuen saattaa olla haastavaa saada asetelma pysymään tukevana ja tarkoitetussa muodossaan, jos maljakko on paljon tukea suurempi.

Pyöreä suuaukkoinen maljakko Huom! mitat ovat maljakon sisäosan mittoja

- Small kokoinen tuki sop

ii maljakkoon, jonka suuaukon ja myös pohjan halkaisija on vähintään 10,5cm ja sisäosan korkeus vähintään 7,5cm.

- Medium kokoinen tuki sopii maljakkoon, jonka suuaukon ja myös pohjan halkaisija on vähintään 14cm ja sisäosan korkeus vähintään 9cm.

- Large kokoinen kokoinen tuki sopii maljakkoon, jonka suuaukon ja myös pohjan halkaisija on vähintään 20cm ja sisäosan korkeus vähintään 11cm.

Neliön tai suorakulmion muotoisen suuaukon omaava maljakko Huom! mitat ovat maljakon sisäosan mittoja

- Small kokoinen tuki sopii maljakkoon, jonka sisämitat ovat vähintään 9cm x 8,5cm x korkeus 7,5cm

- Medium kokoinen tuki sopii maljakkoon, jonka sisämitat ovat vähintään 13cm x 12cm x korkeus 9cm

- Large kokoinen tuki sopii maljakkoon, jonka sisämitat ovat vähintään 18cm x 16cm x korkeus 11cm

Näin mittaat maljakkosi

- Pyöreässä maljakossa mittaa suuaukon ja pohjan halkaisija kohtisuoraan poikki maljakon sisäreunasta sisäreunaan.

- Nelikulmion muotoisessa maljakossa mittaa sisämitat sisäreunasta sisäreunaan, molempiin suuntiin, sekä suuaukon korkeudelta että pohjan korkeudelta.

- Korkeus mitataan sisäpuolelta maljakon reunasta pohjalle.

Muun muotoinen maljakko

- Soveltamalla hieman edellä mainittuja mittausohjeita sekä tutkimalla kuvia löydät melko varmasti omaan maljakkoosi sopivan tuen."

Hanataba

"Näin Onnistut Varmasti Hanataba tutuksi Käyttöönotto - Ensimmäiseksi avataan rasia ja otetaan Hanatabat käyttöön.

Avaa iso Hanataba kiertämällä yläosa auki. Poista pienempi Hanataba (ei kirkkaassa/muovisessa versiossa) ja pakkausmateriaalit sen ympäriltä.

Avaa Hanataba irrottamalla kansiosa, tarkista että osat ovat ehjiä ja tutustu rauhassa niiden rakenteeseen ja toimintaan.

Puhdistus - Avattuna Hanatabat on helppo puhdistaa ja pestä tarvittaessa. Hanataba pestään käsin vedellä ja miedolla saippualla.

Perusasiat haltuun helposti – Tutustu rauhassa tuotteeseesi

Hanataban osat yhteen

Metallisen Hanataban kansi tarkasti oikeille kierteille –

Laita kansiosa tyhjän Hanataban päälle ja kierrä sitä kevyesti ja varovasti kiinnipäin. Varmista että saat kierteet varmasti kohdalleen. Kierrä rauhallisesti, voimaa ei tarvita. Älä kierrä väkisin! Väärille kierteille kiertäminen vahingoittaa tuotetta.

Muovisen Hanataban kansi napsautetaan paikalleen – Kannessa ei ole kierteitä ja se pyörii vapaasti.

Osat asetetaan tarkasti päällekäin ja napsautetaan kiinni toisiinsa kevyesti painamalla.

Spiraalitoiminta - Kun olet saanut yläosan varmasti oikeille kierteille tai napsautettua paikalleen muovisessa versiossa, kokeile miten ylä- ja alaosa kiertyvät toisiinsa nähden ja miten saat samankokoiset reiät asettumaan suoraan kohdakkain. Kokeile myös kahden käden spiraaliotetta, kuvitellen että Hanatabassa on jo kukat pujotettuna. HUOM! Valmiin kimpun spiraalikierrossa Hanataban osia kierretään aina kiinnipäin.

Silloin Hanataban osat pysyvät varmemmin kiinni toisissaan, aukipäin kierrettäessä osat voivat irrota toisistaan.

Erikokoiset reiät - Kiinnitä erityisesti huomiota ison Hanataban erikokoisiin reikiin. Samankokoiset reiät tulee olla kimpun tekovaiheessa kohdakkain. Suurempaan reikään pujotettu paksu varsi ei mahdu läpi, jos sen kohdalla on pienempi reikä toisella puolella.

Aloitusasento – Aloitusasennossa Hanataban samankokoiset reiät tulee olla kohdakkain suorassa linjassa, jotta varret saadaan pujotettua kohtisuoraan läpi ja kimpun ’spiraaliefekti’ toimimaan oikein.

Metallisessa Hanatabassa aloitusasento saadaan kiertämällä kansiosa ensin kevyesti kokonaan kiinni ja sitten kiertämällä auki noin neljäsosa kierroksen verran, kunnes samankokoiset reiät asettuvat kohdakkain.

Puoli kierrosta avaamalla saat jo erittäin leveän kimpun. Mitä enemmän avaat, sitä leveämmäksi saat kimpun aukeamaan. Muovisessa Hanatabassa voit valita aloitusasennon vapaammin, kunhan samankokoiset reiät asettuvat kohdakkain.

Seuraavasta linkistä löydät kivan videon Hanataban käyttöohje Englanniksi tai Ruotsiksi.

https://www.myhanataba.com/

Muovinen Hanataba kiertyy vapaasti eikä siinä tarvitse miettiä aloitusasennon avaamista samalla tavalla kuin metallisessa versiossa ja saat silti kimpun aukeamaan niin leveäksi kuin se on mahdollista.

Varret suoraan läpi – Kimppua tehdessä varret työnnetään suoraan ja suorassa linjassa Hanataban läpi, eli varsi aina ’samasta’ reiästä ulos mistä se työnnettiin sisään. Tätä voi harjoitella aluksi esim. kynällä, sukkapuikolla tai muulla vastavalla.

Kun olet tullut Hanatabasi kanssa tutummaksi ja perehtynyt perusasioihin, onnistuu harjoittelukin helpommin. Nyt voit aloittaa materiaalin valmistelun kimppuasi varten, varmempana onnistumisesta jo ensimmäisellä kerralla.

Käännä Hanataba aloitusasentoon, katso tarkemmin Perusasiat haltuun kohdasta. Kaikki samankokoiset reiät samassa linjassa ja suoraan kohdakkain ylä- ja alaosan välillä. Jos tuntuu vaikealta pitää osat paikallaan aloitusasennossa kimppua tehdessä, voit teipata ylä- ja alaosan yhteen sauman kohdalta niin ettei teippi estä varsien pujottamista.

Teippi irrotetaan ennen valmiin kimpun spiraalikiertoa. Valitse omat materiaalisi. 2-3 lajiketta riittää yleensä upeaan tuloksen, mutta kokeile rohkeasti ja luo kimpustasi juuri sellainen kuin itse haluat.

Poista kukista ne lehdet ja varret, joita et halua mukaan asetelmaan. Joidenkin kukkien varsia tulee ”kuoria” varovaisemmin. Puhdista ja siisti varret aina puhtaalla ja terävällä veitsellä. Siisti myös vihreät oksat, heinät tai risut. Ja jaa ne halutessasi useampaan osaan. Aloita keskimmäisestä reiästä vihreällä materiaalilla. Aseta ne pääkukkien alapuolelle saadaksesi tiheän kimpun.

Jatka pääkukilla. Jos käytät ohutvartisia tai kuivakukkia, voit tehdä niistä reikiin sopivia nippuja teippaamalla ne yhteen varren alaosista. Jos tuntuu vaikealta saada varret läpi oikeista alaosan rei’istä, käännä kimppua siten että näet paremmin pohjan ja mihin reikiin varret tulee pujottaa.

Jatka varsien pujottamista reikiin sisältä ulospäin. Jaottele materiaalisi tasaisesti ”joka toinen” tai ”joka kolmas” menetelmällä niin saat tasaisen lopputuloksen. Leikkaa varret haluamaasi mittaan terävällä leikkurilla tai veitsellä.

Ota tukeva ote Hanataban pohjaosasta toisella kädellä ja kierrä toisella kädellä kansiosaa varovasti kiinnipäin. Vapauta samalla toisiinsa takertuneet varret, etteivät ne taitu tai katkea. Jos haluat kimpun seisovan itsestään, paina sitä kevyesti alaspäin tukevoittaaksesi sitä.

Voit hienosäätää kimppua, yksittäisen kukan asentoa tai korkeutta, kiertämällä Hanatabaa aukipäin, jolloin varsia voi kiertää tai liikuttaa. Valitse kimpullesi maljakko… …matala kulho tai muu reunallinen tarjoiluvati. Nauti"

ILMAINEN TOIMITUS yli 30€ TILAUKSIIN!

Ilmainen postitus :)

InVase & Hanataba